Diskuze

Diskusní téma: Diskuze

Chtěl bych mít doma hada

Michal 13let | 15.02.2012

Dobrý den přečetl jsem si vaše odkazy a je to velice zajímavé.K věci:Chtěl bych mít doma moc hada jsem ale ještě začátečník a žádného jsem ještě neměl.Podle Vašeho komentáře bych chtěl nejspíše nejvíce Užovku Červenou nebo Krajtu Královskou.Nemám žádné terárium,ale finance by neměly dělat problém.Hlavní potíž mi dělá,že si můj táta domů pořídil ještě papouška Šedého (Kongo).Chtěl jsem se vás tedy zeptat jakého hada by jste mi nejvíce doporučil a také nato jestli by mezi chovem hada nestál papoušek.Ale i tak si myslím,že největším problémem budou moji rodiče =).Ale i tak Vám předem moc děkuji udělal jste na mě obrovský dojem.Moc děkuji a nashledanou

Re: Re: Alterna Blairy

Zbyněk Kopřiva | 08.10.2011

Nemáte náhodou potkany ? ve Vyškově tragický nedostatek.. jinak děkuji že jste navštívili můj web :)

Re: Alterna Blairy

vyskovak.cz | 04.10.2011

Já svou korálovku, když jsem ji měl novou, vyndával už druhý den :D To vy jste to vydržel ještě dlouho :-). Mě teda nekousla, ale já mám takovýho kliďase, že mi jednu dobu nechtěl žrát ani bezbraný holata (teď už se naštěstí vrátil k lovení normálních myší). Had by z toho žádný trauma mít neměl. Prostě ho teď nechejte chvíli odpočinout a pak na něj opatrně (žádný prudký pohyby a tak, to ale myslím každý zná.). No, snad budete mít takové štěstí (i když jak se to vezme, s tím krmením to byl jednu dobu fakt problém) jako já a už vás nikdy víc nekousne. Jen opatrně :-)

Pokud je někdo z Vyškova a blízkého okolí, mohu ho pravidelně zásobovat holaty a skákavkami mastomyší, cena nízká :-)

Alterna Blairy

Martin | 04.08.2011

Dobrý den, pořídil jsem si korálovku. Jsou jí 3 týdny. Dnes jsem ji po čtyřech dnech co jí mám doma zkoušel vyndat z terárka. Skončilo to fiaskem. Už za dvířkama terária vypustila útroby (žrala v pondělí), pak se na chvíli uklidnila a lezla mi po ruce a při návratu do t. se začala kroutit a kousla mě. Teď z toho mám špatný pocit a nevím jestli jsem neudělal špatně že jsem ji vyndával. Nerad bych z ní udělal kousavou potvůrku. Můžete mi prosím poradit jak mám dále postupovat. Děkuji

Re: Chování hroznýše

vyskovak.cz | 03.06.2011

Tak to je na 90% to svlékání. Dneska už to asi víš, vzhledem k tomu, kdy si komentář psal, ale tak alespoň pro ostatní, kdyby náhodou někdo přišel. A jeden potkan na čtrnáct dní je možná i moc (já teda nevidím jak jsou ti potkani staří, tudíž velicí, ale u větších a starších hadů se obecně krmí míň často). Doporučil bych dobu mezi krmením prodloužit, aby had moc nepčibral. A taky jsem si z popisu nevšiml, jestli tam má nějaký úkryt. Možná někdo tvrdí, že být nemusí, ale já ho doporučuji. I když pak zvíře nebude tolik vidět (ale úkryt se dá řešit i větví nebo nějakou umělou rostlinou, kde se had cítí bezpečně, ale vidět jde), budeš mít alespoň lepší přehled o tom, jestli se lozí ,,projít´´.

Chování hroznýše

Ondra | 24.05.2011

Zdravim. Mam doma hroznýše královského. Je mu cca šest, měří kolem metru a půl. Terárko mam 140x80x60cm. Hada mam cca dva tydny, protože předchozí majitel se o nej nechtel starat,krmil ho jednou za dva mesice, stejne tak mu menil podestýlku atd a sam priznal, ze ho spise drzel na zivu. Hada jsem mel zpocatku na hoblinach jen s vetvemi a miskou na vodu plus jedna zarovka v kvetinaci. ted jsem mu terarko cele predelal, dal vetsi misku, jako podkal pouzil, bukove stepky s raselinou, dal topny kamen a kabel vyvedl nahoru bambusem aby nikde nekoukal a nemohl si do nej kousnout. Had byl zpocatku docela dost akcni, ale ted byl jeden den skoro porad ve vode, potapel se a ted je jen stoceny na kameni, opreny o sklo terarka a jen pozoruje a moc se nehybe..Nevim co se deje nebo zda je to napr pred svlekanim normalni. Jedl pred dvemy tydny potkana a dalsiho ted nechtel.Kdyz mu ho nabidnu, cichne k nemu ale neutoci tak ho zase odeberu..

<< 1 | 2 | 3 | 4

Přidat nový příspěvek